英語で学ぶ環境科学 - 食料,資源と環境 -
本書は人の生活に関わる食料,資源と環境分野の基礎知識や,グローバル化が進む中での人の生活と世界との関わりを英語で学べるようにした。食品の安全性,廃棄物と家庭ゴミ,環境劣化,環境と倫理などの問題をとり上げ解説した。
- 発行年月日
- 2008/08/01
- 判型
- A5
- ページ数
- 174ページ
- ISBN
- 978-4-339-07882-4
- 内容紹介
- 目次
一部の設問を除き全編英語表記で日本語訳は付属していません。
本書は人の生活に関わる食料,資源と環境分野の基礎知識や,グローバル化が進む中での人の生活と世界との関わりを英語で学べるようにした。食品の安全性,廃棄物と家庭ゴミ,環境劣化,環境と倫理などの問題をとり上げ解説した。
Unit A Foods and Security
Chapter 1 How Can We Get Our Food?
Chapter 2 Food Mileage and Virtual Water
Chapter 3 Food Nutritional Value and Health
Chapter 4 Food Safety and Information
Unit B Natural Resources
Chapter 5 Water: Problems and Conflicts
Chapter 6 Waste and Domestic Garbage
Chapter 7 Energy Demands and New Sources
Chapter 8 Rare Metals and Conflicts
Unit C Environment
Chapter 9 Food Chain and Biodiversity
Chapter 10 Invasive Species and Crisis in Biodiversity
Chapter 11 Facing Environmental Degradation
Unit D Summary
Chapter 12 Environment and Ethics
Chapter 13 How Would be Our Efforts to Daily Life to be Environmentally Friendly?
Chapter 14 Epilogue: Challenges at Tsukuba Science City
Appendix
References
Answers to Exercises
Index